C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja jogurta
1 šolja mleka
1 šolja šećera
1/2 šolje ulja
2 jajeta
1 kesica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašika C kakaoa
Odozgo:
3 nakisele jabuke oljuštene i isečene na kriške

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Kolač sa jabukama

Veoma ukusan i sočan kolač lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti jogurt, mleko, jaja i ulje i promešati varjačom.

Dodati prašno pomešano sa C praškom za pecivo, C sodom bikarbonom i C kakaom pa sve dobro izmešati da ne bude grudvica.

Ostaviti smesu da odstoji 10 minuta.

U tepsiju staviti pek papir ili je namazati sa masti i posuti sa brašnom i izručiti smesu.

Po smesi poređati kriške jabuka.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta odnosno dok kolač ne počne da se odvaja od tepsije.

Ohlađeni kolač iseći i servirati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač seći tek kada se ohladi.