C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
3 jajeta
200 g šećera
1 C vanilin šećer
180 g jogurta
100 ml ulja
220 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za nadev:
5 jabuka
1 kašika C pšeničnog griza
1/2 kašičice cimeta
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Kolač sa jabukama

Kolač koji će Vam se sigurno dopasti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema smese:
Ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati jogurt, ulje, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Pleh srednjih dimenzija premazati uljem, posuti brašnom i usuti polovinu umućene smese.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Za to vreme pripremiti nadev:
Jabuke dobro oprati, oljuštiti, očistiti i narendati. Dodati C pšenični griz, cimet i izmešati.

Pleh izvaditi iz rerne i po pečenoj smesi rasporediti nadev od jabuka. Preliti ostatak umućene smese i pleh vratiti u rernu.

Peći još 30 minuta na 180 stepeni.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na kocke, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata