C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
330 g šećera
100 g brašna
20 g C čvrstina
1 kesica C praška za pecivo
Fil:
1 kg očišćenih zelenih jabuka
700 ml soka od jabuke
2 kesice C vanilin šećera
1 kašičica cimeta
3 kesice C pudinga sa ukusom vanilina
Šlag:
1 kesica C šlag krema sa ukusom vanile
150 ml mleka

Naši proizvodi
Čvrstin Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Kolač sa jabukama

Ukusan i osvežavajući desert koji asocira na detinjstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 jaja i 150 g šećera. Umešati prethodno zajedno sjedinjih 100 g brašna, 20 g C čvrstina i kesicu praška za pecivo.

Izliti u tepsiju obloženu pak papirom i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C.

Jabuke očistiti, naseckati na kockice pa ih staviti da se kuvaju sa 180 g šećera, cimetom, C vanilin šećerom i 500 ml soka od jabuke. Kada provri, kuvati još 8-10 minuta.

Procediti i naneti jabuke na pečenu koru. Sok u kom su se kuvale jabuke vratiti na ringlu, a u 200 ml soka od jabuke razmutiti C puding.

Sipati smešu pudinga i soka u vruć sok na ringli i kuvati dok se puding ne zgusne.

Zaliti jabuke pudingom, prekriti prozirnom folijom, pa ohladiti. Skinuti foliju nakon hlađenja.

Ohlađen kolač premazati C šlag kremom umućenim sa 150 ml hladnog mleka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata