burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12

Kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

6 jaja

330 g šećera

100 g brašna

20 g C čvrstina

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 kg očišćenih zelenih jabuka

700 ml soka od jabuke

2 kesice C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

3 kesice C pudinga sa ukusom vanilina

Šlag:

1 kesica C šlag krema sa ukusom vanile

150 ml mleka

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Umutiti 6 jaja i 150 g šećera. Umešati prethodno zajedno sjedinjih 100 g brašna, 20 g C čvrstina i kesicu praška za pecivo.

Izliti u tepsiju obloženu pak papirom i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C.

Jabuke očistiti, naseckati na kockice pa ih staviti da se kuvaju sa 180 g šećera, cimetom, C vanilin šećerom i 500 ml soka od jabuke. Kada provri, kuvati još 8-10 minuta.

Procediti i naneti jabuke na pečenu koru. Sok u kom su se kuvale jabuke vratiti na ringlu, a u 200 ml soka od jabuke razmutiti C puding.

Sipati smešu pudinga i soka u vruć sok na ringli i kuvati dok se puding ne zgusne.

Zaliti jabuke pudingom, prekriti prozirnom folijom, pa ohladiti. Skinuti foliju nakon hlađenja.

Ohlađen kolač premazati C šlag kremom umućenim sa 150 ml hladnog mleka.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Umutiti 6 jaja i 150 g šećera. Umešati prethodno zajedno sjedinjih 100 g brašna, 20 g C čvrstina i kesicu praška za pecivo.

Izliti u tepsiju obloženu pak papirom i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C.

Jabuke očistiti, naseckati na kockice pa ih staviti da se kuvaju sa 180 g šećera, cimetom, C vanilin šećerom i 500 ml soka od jabuke. Kada provri, kuvati još 8-10 minuta.

Procediti i naneti jabuke na pečenu koru. Sok u kom su se kuvale jabuke vratiti na ringlu, a u 200 ml soka od jabuke razmutiti C puding.

Sipati smešu pudinga i soka u vruć sok na ringli i kuvati dok se puding ne zgusne.

Zaliti jabuke pudingom, prekriti prozirnom folijom, pa ohladiti. Skinuti foliju nakon hlađenja.

Ohlađen kolač premazati C šlag kremom umućenim sa 150 ml hladnog mleka.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept