C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
5 kašika šećera
1 prstohvat soli
C Vanilin šećer
6 kašika ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
4 jabuke

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kolač sa jabukama

Tradicionalni zimski kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, so i C vanilin šećer žicom za mućenje, ručno.

Zatim dodati mleko i ulje, pa nastaviti mućenje.

Onda dodati brašno i umutiti ručno homogenu masu bez grudvica i na kraju dodati C prašak za pecivo.

Staviti pek papir u pleh dimenzija 24x22 ili neki približnih dimenzija isipati smesu u pleh.

Zatim narezati prethodno očišćene i oljuštene jabuke na sitne kriške preko smese.

Jabuke posuti kristal šećerom i peći kolač na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač služiti prohlađen posut C šećerom u prahu, a za još bolji ukus možete ga servirati nafilovan C šlagom uz vino.