C Slatka tradicija

Sastojci
Suvi sastojci:
2 šoljice (od 2 dcl) brašna
2 šoljice C griza
1 C prašak za pecivo
1 šojica šećera
1 C vanilin šećer,
Za fil:
1 kg rendanih jabuka
1 C vanilin šećer
šoljice šećera od 2dl
150 g putera

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa jabukama

Čaroban je, zamahneš štapićem i gotovo!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prosejati brašno i C prašak za pecivo. Dodajte C griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i podelite na 3 jednaka dela.

Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom i C vanilin šećerom.

Razdelite na 2 jednaka dela. Jabuke se ne cede, jer će njihov sok natopiti suve sastojke.

Rernu zagrejte na 180 C. Tepsiju za pečenje podmažite puterom ili uljem.

Slaganje:
Stavite prvi sloj suvih sastojaka, poravnajte, dodajte polovinu jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka , poravnajte i pritom malo utisnite, dodajte preostale jabuke.

Utisnite jabuke i posipajte zadnji sloj suvih sastojaka. Preostali maslac naribajte ili narežite na tanke listiće i poslažite po kolaču.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C i pecite oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata