C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
2 šolje od crne kafe šećera
2 šolje ulja
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 g rendane čokolade
Fil:
6 žumanaca
3 kašike šećera
1/2 margarina
150 g čokolade
Za ukrašavanje:
100 g eurobloka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Kolač sa euroblokom

Lak i ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Penasto umutiti belanca, pa polako dodavati šećer i ulje.

Kada se to lepo sjedini dodati brašno i C prašak za pecivo.

Još malo mutiti mikserom, potom dodati čokoladu i mešati varjačom. Peći koricu na 200 stepeni.

Fil:
Skuvati žumanca na pari sa 3 kašike šećera, pri kraju kuvanja dodati margarin i čokoladu.

Sve treba da bude mlako. Preliti fil preko korice i kada se malo ohladi narendati euroblok.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre pečenja korice, brašno i C prašak za pecivo pomešati da odstoji 15 min.