C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
3 kašike fruktoze
100 ml mleka
50 ml ulja
6 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
Fil:
500 ml mleka
500 ml vode
2 C pudinga od čokolade
2 kašike C čvrstina
2 kašike fruktoze
200 g čokolade
100 g C šlag krema

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Kolač sa čokoladom i šlagom

Baš je lep kolač!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 13
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa fruktozom, dodati žumanca, zatim mleko, ulje i na kraju umešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Izliti u tepsiju i peći.

Kada se kora prohladi, izvrtati je modlicom - čašicom ili dublicom za jabuke i od izvađenih dela napraviti mrvice.

Za fil pomešati vodu i mleko, malo odvojiti za razbijanje pudinga i C čvrstina, a ostatak zgrejati sa fruktozom.

Kada počne da ključa zakuvati puding i u vruće dodati i čokoladu, pa mešati da se otopi čokolada. Ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi umutiti C šlag krem sa vodom, a najbolje je sa mlekom i napuniti rupice na kori.

Ostatak šlaga dodati ohlađenom pudingu, dodati mrvice od kore i sve lepo izmešati i naneti fil.

Ostaviti kolač u frižideru da se stegne i iseći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto fruktoze stavila sam šećer i vodu i to sam topila. Ispao je kao med!