C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanca
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
2 C pudinga od vanile
6 žumanaca
800 ml mleka
10 kašika šećera
4 C vanilin šećera
200 g margarina
200 ml slatke pavlake
Ostali sastojci:
12 čokoladnih bananica
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike putera

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Kolač sa bananicama

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

Zatim dodati mlevene lešnike, brašno, C kakao i C prašak za pecivo te polako promešati varjačom.

U pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je uzdužno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.

Fil:
U manju šerpu sipati 600 ml mleka, dodati šećer i C vanilin šećer te kuvati dok ne proključa.

Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca i C puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.

Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila i u njega utisnuti 6 čokoladnih bananica.

Prekriti drugom korom, premazati je preostalim filom i rasporediti 6 bananica.

Završiti trećom korom i tortu preliti glazurom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata