C Slatka tradicija

Sastojci
3 C pudinga
oko 600 g kockastog keksa
malo mleka za topljenje keksa

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Kolač od pudinga i keksa

Topi se u ustima, preukusan. Želećete pojesti još jedan, pa još jedan...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Poređati keks po platou i napraviti oblik kockaste torte. Svaku kocku keksa potopiti u mleko dok malo ne omekša i vratiti na plato.

Nakon toga, pripremiti 500 ml mleka. Odmeriti 100 ml hladnog mleka, a zatim dodati sadržaj kesice pudinga i mešati dok masa ne postane glatka.

Preostalu količinu mleka zasladiti sa 4-5 kašika šećera i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, umešati pripremljenu masu i kuvati 2 minuta uz neprestano mešanje.

Malo prohlađenu masu sipati preko natopljenog keksa, razmazati po keksu i ostaviti da se puding malo stegne. Dok se prvi ukus pudinga hladi.

Opet topimo keks u mleko i ređamo preko pudinga, a zatim kuvamo drugi ukus pudinga i ponovo sipamo preko natopljenog keksa i čekamo da se malo stegne.

Na isti način pripremamo i treći red kolača. Nakon trećeg pudinga, ponovo ređamo preko natopljeni keks i gotov je kolač.

Kolač stavljamo u frižider, kako bi se ohladio i bio još ukusniji. Prijatno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da puding ne bude previše vruć kada se sipa preko keksa, jer će keks i njega malo upiti, a već je topljen u mleko, pa bi bio previše mekan.