0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25-30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25-30
3 C pudinga
oko 600 g kockastog keksa
malo mleka za topljenje keksa
Poređati keks po platou i napraviti oblik kockaste torte. Svaku kocku keksa potopiti u mleko dok malo ne omekša i vratiti na plato.
Nakon toga, pripremiti 500 ml mleka. Odmeriti 100 ml hladnog mleka, a zatim dodati sadržaj kesice pudinga i mešati dok masa ne postane glatka.
Preostalu količinu mleka zasladiti sa 4-5 kašika šećera i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, umešati pripremljenu masu i kuvati 2 minuta uz neprestano mešanje.
Malo prohlađenu masu sipati preko natopljenog keksa, razmazati po keksu i ostaviti da se puding malo stegne. Dok se prvi ukus pudinga hladi.
Opet topimo keks u mleko i ređamo preko pudinga, a zatim kuvamo drugi ukus pudinga i ponovo sipamo preko natopljenog keksa i čekamo da se malo stegne.
Na isti način pripremamo i treći red kolača. Nakon trećeg pudinga, ponovo ređamo preko natopljeni keks i gotov je kolač.
Kolač stavljamo u frižider, kako bi se ohladio i bio još ukusniji. Prijatno.
Poređati keks po platou i napraviti oblik kockaste torte. Svaku kocku keksa potopiti u mleko dok malo ne omekša i vratiti na plato.
Nakon toga, pripremiti 500 ml mleka. Odmeriti 100 ml hladnog mleka, a zatim dodati sadržaj kesice pudinga i mešati dok masa ne postane glatka.
Preostalu količinu mleka zasladiti sa 4-5 kašika šećera i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, umešati pripremljenu masu i kuvati 2 minuta uz neprestano mešanje.
Malo prohlađenu masu sipati preko natopljenog keksa, razmazati po keksu i ostaviti da se puding malo stegne. Dok se prvi ukus pudinga hladi.
Opet topimo keks u mleko i ređamo preko pudinga, a zatim kuvamo drugi ukus pudinga i ponovo sipamo preko natopljenog keksa i čekamo da se malo stegne.
Na isti način pripremamo i treći red kolača. Nakon trećeg pudinga, ponovo ređamo preko natopljeni keks i gotov je kolač.
Kolač stavljamo u frižider, kako bi se ohladio i bio još ukusniji. Prijatno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.