burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25-30

Kolač od pudinga i keksa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25-30

Sastojci

3 C pudinga

oko 600 g kockastog keksa

malo mleka za topljenje keksa

Kolač od pudinga i keksa

Koraci pripreme

Poređati keks po platou i napraviti oblik kockaste torte. Svaku kocku keksa potopiti u mleko dok malo ne omekša i vratiti na plato.

Nakon toga, pripremiti 500 ml mleka. Odmeriti 100 ml hladnog mleka, a zatim dodati sadržaj kesice pudinga i mešati dok masa ne postane glatka.

Preostalu količinu mleka zasladiti sa 4-5 kašika šećera i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, umešati pripremljenu masu i kuvati 2 minuta uz neprestano mešanje.

Malo prohlađenu masu sipati preko natopljenog keksa, razmazati po keksu i ostaviti da se puding malo stegne. Dok se prvi ukus pudinga hladi.

Opet topimo keks u mleko i ređamo preko pudinga, a zatim kuvamo drugi ukus pudinga i ponovo sipamo preko natopljenog keksa i čekamo da se malo stegne.

Na isti način pripremamo i treći red kolača. Nakon trećeg pudinga, ponovo ređamo preko natopljeni keks i gotov je kolač.

Kolač stavljamo u frižider, kako bi se ohladio i bio još ukusniji. Prijatno.

Naši proizvodi

Kolač od pudinga i keksa

Koraci pripreme

Poređati keks po platou i napraviti oblik kockaste torte. Svaku kocku keksa potopiti u mleko dok malo ne omekša i vratiti na plato.

Nakon toga, pripremiti 500 ml mleka. Odmeriti 100 ml hladnog mleka, a zatim dodati sadržaj kesice pudinga i mešati dok masa ne postane glatka.

Preostalu količinu mleka zasladiti sa 4-5 kašika šećera i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, umešati pripremljenu masu i kuvati 2 minuta uz neprestano mešanje.

Malo prohlađenu masu sipati preko natopljenog keksa, razmazati po keksu i ostaviti da se puding malo stegne. Dok se prvi ukus pudinga hladi.

Opet topimo keks u mleko i ređamo preko pudinga, a zatim kuvamo drugi ukus pudinga i ponovo sipamo preko natopljenog keksa i čekamo da se malo stegne.

Na isti način pripremamo i treći red kolača. Nakon trećeg pudinga, ponovo ređamo preko natopljeni keks i gotov je kolač.

Kolač stavljamo u frižider, kako bi se ohladio i bio još ukusniji. Prijatno.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept