C Slatka tradicija

Sastojci
200 g šećera
100 ml ulja
350 ml soka od narandže
1 C vanilin šećer
100 g C kokosa
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv:
300 ml soka od narandže
5-6 kašika šećera
Za premazivanje:
200 g marmelade od kajsije ili višnje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kokosovo brašno Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Kolač od narandže sa kokosom

Ukusan kolač, peče se u rerni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti šećer i ulje u posudu, promešati i dodati C vanilin šećer i sok od narandže.

Pomešati sa strane brašno i C prašak za pecivo, polako procediti kroz cediljku u posudu. Dodati C kokos.

Dobro promešati i pripremljenu smesu premestiti u posudu za pečenje. Tepsiju treba prethodno premazati margarinom.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi, a zatim preliti sirupom koji pripremate na sledeći način.

Staviti 300 ml soka od narandže u lonac na vatru, a zatim ga pomešati sa 5-6 kašika šećera.

Pustite da vri 5-6 minuta i kada su obe smese ohladne, preliti kolač.

Premažite površinu džemom od marelica, a zatim pospite C kokosom.

Ostaviti da se ohladi i isecite na kockice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač ostaviti sat vremena da upije sirup pa seći.