burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija25 parčeta

Kolač od narandže sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25 parčeta

Sastojci

200 g šećera

100 ml ulja

350 ml soka od narandže

1 C vanilin šećer

100 g C kokosa

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

Preliv:

300 ml soka od narandže

5-6 kašika šećera

Za premazivanje:

200 g marmelade od kajsije ili višnje

Kolač od narandže sa kokosom

Koraci pripreme

Staviti šećer i ulje u posudu, promešati i dodati C vanilin šećer i sok od narandže.

Pomešati sa strane brašno i C prašak za pecivo, polako procediti kroz cediljku u posudu. Dodati C kokos.

Dobro promešati i pripremljenu smesu premestiti u posudu za pečenje. Tepsiju treba prethodno premazati margarinom.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi, a zatim preliti sirupom koji pripremate na sledeći način.

Staviti 300 ml soka od narandže u lonac na vatru, a zatim ga pomešati sa 5-6 kašika šećera.

Pustite da vri 5-6 minuta i kada su obe smese ohladne, preliti kolač.

Premažite površinu džemom od marelica, a zatim pospite C kokosom.

Ostaviti da se ohladi i isecite na kockice.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kolač od narandže sa kokosom

Koraci pripreme

Staviti šećer i ulje u posudu, promešati i dodati C vanilin šećer i sok od narandže.

Pomešati sa strane brašno i C prašak za pecivo, polako procediti kroz cediljku u posudu. Dodati C kokos.

Dobro promešati i pripremljenu smesu premestiti u posudu za pečenje. Tepsiju treba prethodno premazati margarinom.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi, a zatim preliti sirupom koji pripremate na sledeći način.

Staviti 300 ml soka od narandže u lonac na vatru, a zatim ga pomešati sa 5-6 kašika šećera.

Pustite da vri 5-6 minuta i kada su obe smese ohladne, preliti kolač.

Premažite površinu džemom od marelica, a zatim pospite C kokosom.

Ostaviti da se ohladi i isecite na kockice.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept