C Slatka tradicija

Sastojci
Kakao kore:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
Kokos kore:
5 belanaca
150 g C kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
Fil:
5 žumanaca
150 g šećera
500 ml mleka
200 g margarina
2 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
Sirup:
2 dl vode
2 kašike šećera
50 ml ekstrat ruma
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mleka
malo C kokosa za posipanje

Naši proizvodi
Kakao prah Kokosovo brašno Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Kolač od kokosa i čokolade

Vrlo ukusno i slasno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6-12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Uključiti rernu na 170 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu i dodati žumanca i opet umutiti.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa ručno izmešati i istresti u obložen pleh 25x35. Staviti da se peče od 20 do 25 min.

Ohlađenu koru preseći vodoravno na dva dela. Smanjiti temperaturu rerne na 160 stepeni za kokos koru. Ulupati belanca u jaku penu sa šećerom, pa dodati kokos, brašno i C prašak za pecivo. Istresti u pleh i peći oko 30 min.

Krem:
Pomešati žumanca, C kakao, brašno i šećer pa dodati malo hladnog mleka, a ostatak od 500 ml staviti da provri. Kada provri zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti da se hladi. Otopiti margarin, pa mu dodati ohlađen krem od žumanaca i C kakaoa i umutiti sve zajedno.

Sirup:
Staviti vodu i šećer da provri, ostaviti da vri minut pa skloniti.

Ređanje:
I koru isprskati sa pola sirupa pa naneti pola krema, poklopiti drugom korom, isprskanom sa sirupom i preklopiti sa kokos korom. Kokos koru možete staviti između dve kakao kore.

Otopiti čokoladu na pari sa uljem skloniti sa vatre, dodati mleko i brzo promešati.

Odmah preliti kolač i poravnati. Ostaviti kolač da odstoji, kad sve omekša seći i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata