Početna > Recepti > Recepti za kolače > Kolač Dedin brk
Sastojci
Za testo:
250 g masti ili pola margarina
4 žumanceta
2 kašike šećera
1 kocka kvasca
korica od 1 limuna
10 kašika mleka
brašno po potrebi
Za fil:
4 belanceta
12 kašika šećera
100 g oraha
3 kašike C griza
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Priprema testa:
Sve sastojke za testo sjediniti i dobro promešati. Kada dodate brašno i napravite testo, od tog testa odvojiti tri loptice. Ostaviti da naraste pola sata.
Priprema fila:
Belance i šećer dobro umutiti, pa u tu masu dodati orahe i griz i promešati.
Postupak:
Rasklagijati prvu loptu tanko, premazati je džemom (2-3 kašike) i uvijati sa jedne i druge strane po dužini.
Ostaviti prostora na sredini (4-5cm) u koji stavljamo fil.
Na taj način i druge dve loptice se uvijaju.
Nakon tih postupaka ostaviti 15 min da odstoji pa staviti da se peče.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za potpuni užitak, napravite napitak od C zamene za mleko u prahu.
Brašno za testo se stavlja onoliko koliko je potrebno da bi se zakuvalo testo.