C Slatka tradicija

Sastojci
Za belu smesu:
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
100 g C kokosa
125 g C zamene za mleko u prahu
Za braon masu:
150 g šećera
100 ml vode
125 g margarina
250 g mlevenog keksa
3 kašike C kakaoa
Ostalo:
13 manjih suvih smokvi
100 g oraha u jezgru
50 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Zamena za mleko u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Kokosov orah

Jako lep, izdašan i vrlo dekorativan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 52 kriške
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Bela smesa:
U odgovarajućoj posudi skuvati vodu i šećer, pa kada provri dodati margarin i kuvati još pet minuta.

Zatim dodati mleko u prahu i kokos, pa umutiti mikserom da nema grudvica. Ostaviti da se ohladi.

Braon smesa:
U posudi skuvati vodu i šećer, dodati margarin i kuvati još 5 minuta, dodati keks i C kakao, promešati varjačom i ostaviti da se prohladi.

Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta, ocediti, odseći im vrh i puniti ih jezgrama oraha.

Braon masom obložiti smokve i ostaviti u frižider na pola sata da se ohlade, pa ih izvaditi i obloziti i belom masom.

Kugle uvaljati u C kokos, pa ostaviti da se kugle stegnu.

Seći na polovinu, pa svaki polovinu po želji na dve ili tri kriške.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako je bitno da smokve budu lepe, da biste mogli da ih punite, da ne pucaju.