burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija52 kriške

Kokosov orah

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
52 kriške

Sastojci

Za belu smesu:

150 g šećera

100 ml vode

125 g margarina

100 g C kokosa

125 g C zamene za mleko u prahu

Za braon masu:

150 g šećera

100 ml vode

125 g margarina

250 g mlevenog keksa

3 kašike C kakaoa

Ostalo:

13 manjih suvih smokvi

100 g oraha u jezgru

50 g C kokosa

Kokosov orah

Koraci pripreme

Bela smesa:
U odgovarajućoj posudi skuvati vodu i šećer, pa kada provri dodati margarin i kuvati još pet minuta.

Zatim dodati mleko u prahu i kokos, pa umutiti mikserom da nema grudvica. Ostaviti da se ohladi.

Braon smesa:
U posudi skuvati vodu i šećer, dodati margarin i kuvati još 5 minuta, dodati keks i C kakao, promešati varjačom i ostaviti da se prohladi.

Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta, ocediti, odseći im vrh i puniti ih jezgrama oraha.

Braon masom obložiti smokve i ostaviti u frižider na pola sata da se ohlade, pa ih izvaditi i obloziti i belom masom.

Kugle uvaljati u C kokos, pa ostaviti da se kugle stegnu.

Seći na polovinu, pa svaki polovinu po želji na dve ili tri kriške.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kokosov orah

Koraci pripreme

Bela smesa:
U odgovarajućoj posudi skuvati vodu i šećer, pa kada provri dodati margarin i kuvati još pet minuta.

Zatim dodati mleko u prahu i kokos, pa umutiti mikserom da nema grudvica. Ostaviti da se ohladi.

Braon smesa:
U posudi skuvati vodu i šećer, dodati margarin i kuvati još 5 minuta, dodati keks i C kakao, promešati varjačom i ostaviti da se prohladi.

Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta, ocediti, odseći im vrh i puniti ih jezgrama oraha.

Braon masom obložiti smokve i ostaviti u frižider na pola sata da se ohlade, pa ih izvaditi i obloziti i belom masom.

Kugle uvaljati u C kokos, pa ostaviti da se kugle stegnu.

Seći na polovinu, pa svaki polovinu po želji na dve ili tri kriške.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept