Početna > Recepti > Recepti za kolače > Kokosov kolač
Sastojci
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
100 ml mleka
100 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
1 kašika C kakaoa
Za fil:
500 ml mleka
100 g C kokosovog brašna
4 kašike oštrog brašna
4 kašike šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vanglicu razlupati jaja i šećer, mutiti sa mikserom dok se masa ne udupla i otopi šećer, to će te prepoznati kad smesa postane fina glatka i svetla.
Potom dodati mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano kašikom umešati u smesu od jaja i šećera.
Smesu podeliti u vangle da bude približno ista količina. U jedan deo smese stavite kakao i izmešate, u drugi ne, ostaje žut.
Na tepsiju stavite papir za pečenje izlite tamnu smesu i stavite peći u toplu rernu na 180 stepeni, ali ispeći do pola.
Fil:
Odvojite malo mleka i umešajte brašno, da bude bez grudvica. Stavite kuvati mleko, dodajte šećer, kad provri, sipajte brašno i mešajte da vam ne zagori.
Kada se fil zgusnuo umešajte kokos. Izvadite koru iz rerne, prelite sa kuvanim filom i drugim delom smese za biskvit, žutim.
Vratite u rernu i ispecite kolač do kraja.
Ukoliko želite čokoladnu glazuru otopite 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i prelijte preko ohlađenog kolača ili samo C šećer u prahu, a može i šlag C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs