C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
2 jaja
150 g šećera
100 ml ulja
200 ml mleka
200 g brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
7 kašika C griza
1 l mleka
čaša od 200 ml šećera
100 g bele čokolade
200 g C kokosa
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Kokos štanglice

Jednostavan, a veoma ukusan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 16 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

7 kašika C griza razmutiti sa malo mleka (uzeti od 1 litra mleka), ostatak mleka sipati u šerpu, dodati čašu šećera od 200 ml.

Kada mleko proključa dodati razmućeni griz, neprestano mešati da ne bi zagorelo, odmah dodati 100 g bele čokolade, mešati dok se ne otopi, pa dodati 200 g C kokosa.

Za patišpanj:
U sudu za mućenje dodati 2 jaja, dodati 150 g šećera, mutiti dok jaja ne pobele, dodati 100 ml ulja.

Dodati 200 ml mleka, dodati 200 g brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo, sve zajedno prosejati, lagano umutiti mikserom.

Pleh dobro namazati uljem, sipati polovinu testa pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5 minuta.

Fil lepo rasporediti preko korice, lepo poravnati pa sipati ostatak testa, peći još 20 minuta na 180 stepeni.

Čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen. 200 g čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja otopiti.

Otopljenu čokoladu preliti preko kolača. Iseći na štanglice pa poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata