C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 žumanaca
300 g brašna
150 g margarina
100 g kristal šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
Za premazivanje:
6 kašika džema od kajsije
Nadev:
5 belanaca
200 g kristal šećera
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos štangle

Kolač je izdašan, može da stoji par dana.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.

Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.

Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.

Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.

Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.

Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da gornji sloj od belanceta ne promeni mnogo boju, tj.da ne pregori.