Početna > Recepti > Recepti za kolače > Kokos štangle
Sastojci
Kora:
5 žumanaca
300 g brašna
150 g margarina
100 g kristal šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
Za premazivanje:
6 kašika džema od kajsije
Nadev:
5 belanaca
200 g kristal šećera
200 g C kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Dobro umutiti žumanca sa šećerom, posebno umutiti margarin i zatim sastaviti sve zajedno.
Margarin, žumanca, polako dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Testo srednje gustine polako staviti i razvući kašikom u pleh 25x30 prethodno postavljen pek papirom.
Po trestu ravnomerno premazati džem od kajsije.
Belanca dobro umutiti sa šećerom, kada se dobije čvrst šam polako dodati C kokosovo brašno i polako umešati.
Zatim lagano premazati preko džema od kajsije.
Kolač staviti na pečenje 25-30 min na 170-180°C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Voditi računa da gornji sloj od belanceta ne promeni mnogo boju, tj.da ne pregori.