C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mleka
300 g margarina
250 g šećera
300 g mlevenog keksa
200 g C kokosa
200 g čokolade
1 vanilin C šećer
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos štangle

Ukusne i lepe štangle.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za donju koru:
Otopiti 125 g margarina, 125 g šećera, 1 C vanilin šećer, dodati u provrelo mleko (150 ml).

Kada se prohladi umešati mleveni keks.

U pouljen pleh utisnuti ravnomerno pripremljenu smesu.

Za gornju koru:
Isti postupak samo umesto keksa dodati C kokos.

Zatim pripremljenu smesu sa C kokosom utisnuti preko kore sa keksom.

Ostaviti pleh u friz oko 60 minuta da se stegne, a zatim kolač preliti glazurom koja se priprema na sledeći način: otopiti 200 g čokolade, 2 kašike ulja i 50 g margarina.

Kada se ohladi seći na štangle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pri sečenju štangli koristiti oštar nož.