C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
150 g maslaca
150 g čokoladnog krema
40 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
Fil:
100 g C šlag kreme od vanile
180 ml mleka
100 g C kokosa
2 banane
Glazura:
200 g čokolade
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Kokos rolat sa bananama

Rolat sa čokoladom, keksom, kokosom, šlagom i bananama.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mleven keks dodajte C vanilin šećer, čokoladni krem, otopljen maslac i mleko i zamesite ujednačenu smesu. Pripremljenu smesu rastanjite u pravougaonik na foliju.

Umutite C šlag krem od vanile sa mlekom pa umešajte C kokos. Fil rasporedite po kori. Duž ivice stavite banane. Zavijte rolat u foliju i ostavite u frižider 1 sat.

Pripremite glazuru: nalomite čokoladu, prelijte ujem i otopite, uz mešanje, na nižoj temperaturi.

Odvijte rolat iz folije, prelijte glazurom od čokolade i ostavite još neko vreme na hladnom da se glazura stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata