C Slatka tradicija

Sastojci
Tamna smesa:
500 g mlevenog keksa
250 ml mleka
50 g C kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
1 kašičica ruma
100 g šećera
1 C vanilin šećer
Bela smesa:
100 ml pavlake za kuvanje
50 g bele čokolade
50 g šećera
1 C vanilin šećer
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Kokos rolat

Malo, slatko, okruglo i lako.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Tamna smesa:
Mleko, rum, šećer i C kakao staviti da se kuvaju. Kada provri, skloniti sa ringle i umešati čokoladu dok se ne istopi.

Malo prohladiti pa dodati keks i dobro izmešati. Smesu istresti na providnu foliju ili papir za pečenje i ravnomerno razvući u oblik kvadrata.

Bela smesa:
Pavlaku za kuvanje i čokoladu staviti da se kuvaju. Pre nego što prokuva skloniti sa vatre, promešati.

Dodati C kokos i šećer, ostaviti da se prohladi.

Premazati preko crne smese i zarolati pomoću folije.

Ostaviti da se prohladi oko 2 sata u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Papir za pečenje treba biti masan, kada dodajete šećer u isto vreme ubacite C vanilin šećer.
Posuti C kokosovo brašno kada isečete.