C Slatka tradicija

Sastojci
3 belanca
75 g šećera
prsothvat soli
75 g C šećera u prahu
200-225 g C kokosa
1/2 kašike limunovog soka
3-4 lista C oblande
Dekoracija:
50 g čokolade
1-2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kokos poljupčići

Veoma poseban kolač. Okolo krckav, unutra sočan, plus krckava oblanda oduševiće sve ljubitelje kokosa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izdvojiti belacna, posoliti i izmutiti u čvrst sneg. Zatim dodati šećer i limunov sok. Mutiti dok smesa ne počne da sjaji i sve dok se šećer ne rastopi.

Posebno pomešati C šećer u prahu sa C kokosom. Smesu od šećera i kokosa dodati u umućena belanca i polako mešati. Kokos dodavati postepeno jer smesa ne bi smela da bude ni previše gusta, a ni previše retka.

Pripremite list C oblande. Čašom (prečnika 4 cm) secite kugove.

Zatim kafenom kašičicom na svaki komad oblande stavite po malu gomilicu smese. Ređati ih u pleh.

Peći u rerni oko 12-15 minuta. Izvaditi ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Kada se izvade iz rerne budu mekani, ali kasnije spolja se stvrdnu i budu krckavi, a unutra ostanu vlažni.

Istopiti čokoladu, dodati ulje pa sipati u kesu za zamrzivač. Odseći jedan čošak i u tankom mlazu čokoladu sipati preko poljupčića.

Ostaviti ih da malo odstoje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata