C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
10 kašika šećera
1 kašika sirćeta
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kašika brašna
100 g C kokosovog brašna
Za fil:
6 žumanaca
8 kašika C čvrstina
800 ml mleka
150 g šećera
200 g margarina
C kokosovo brašno za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Kokos ljiljan

Lagani kokos kolač kremastog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za koru belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i kada se istopi, dodati kašiku sirćeta i lagano dodato brašno pomešano sa C praškom za pecivo i kokosovo brašno.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180stepeni 25-30 min. Izvaditi i rerne i ostaviti da se ohladi.

Za fil:
U 100 ml mleka umešati C čvrstin i žumanca, a preostalo mleko staviti da provri zajedno sa šećerom.

Zatim dodati žumanca i mešati dok smesa ne postane gusta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Kada se prohladilo dodati 200 g margarina i miksati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Ohlađenu koru premazati filom, a preko fila pusuti kokosovim brašnom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata