burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kokos kuglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

600 g mlevenog keksa

300 g C kokosovog brašna

200 g mlevenih oraha

600 ml mleka (približno)

100 g čokolade za kuvanje

12 kašika C šećera u prahu

6 kašika ruma

Za preliv:

200 g čokolade za kuvanje

2 kašike suncokretovog ulja

10-ak kašika mleka (opciono)

Kokos kuglice

Koraci pripreme

Potrebno je samleti keks i orahe. Staviti ih u veću posudu, dodati im C kokosovo brašno, orahe, rum i skoro svu količinu C šećera u prahu.

U jedan deo mleka, na šporetu otopiti čokoladu i dodati je smesi, a zatim polako dodavati i ostatak mleka, dok se ne dobije kompaktna smesa.

Ne treba biti previše mekana, već samo toliko da se od nje mogu praviti kuglice koje se neće raspasti.

Kada dobijete smesu odgovarajuće teksture i željenog ukusa, pravite kuglice.

Napravljene bombice odlažite na poslužavnik ili pleh obložen papirom za pečenje.

Pripremite preliv.
Na pari potrebno je otopiti čokoladu uz dodatak ulja, a po želji može se dodati i mleko kako bi se dobila tečnija glazura.

Svaku kuglicu potrebno je uroniti u čokoladu i vratiti na papir, a kada su sve prelivene potrebno ih je odložiti u frižider da odstoje bar nekoliko sati pre služenja.

Najbolje je napraviti ih dan pre konzumiranja, jer stajanjem bivaju sve lepše, a i glazura od čokolade postaje čvršća.

Po želji mogu se dekorisati.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kokos kuglice

Koraci pripreme

Potrebno je samleti keks i orahe. Staviti ih u veću posudu, dodati im C kokosovo brašno, orahe, rum i skoro svu količinu C šećera u prahu.

U jedan deo mleka, na šporetu otopiti čokoladu i dodati je smesi, a zatim polako dodavati i ostatak mleka, dok se ne dobije kompaktna smesa.

Ne treba biti previše mekana, već samo toliko da se od nje mogu praviti kuglice koje se neće raspasti.

Kada dobijete smesu odgovarajuće teksture i željenog ukusa, pravite kuglice.

Napravljene bombice odlažite na poslužavnik ili pleh obložen papirom za pečenje.

Pripremite preliv.
Na pari potrebno je otopiti čokoladu uz dodatak ulja, a po želji može se dodati i mleko kako bi se dobila tečnija glazura.

Svaku kuglicu potrebno je uroniti u čokoladu i vratiti na papir, a kada su sve prelivene potrebno ih je odložiti u frižider da odstoje bar nekoliko sati pre služenja.

Najbolje je napraviti ih dan pre konzumiranja, jer stajanjem bivaju sve lepše, a i glazura od čokolade postaje čvršća.

Po želji mogu se dekorisati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept