C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
150 g šećera
150ml ulja
1 kašičica sirćeta
220 g brašna
5 g C praška za pecivo
5 g C sode bikarbone
1 prstohvat soli
50 g C kokosa
150 ml kokosovog mleka
Preliv:
240 ml mleka
30 g C čvrstina
100 g šećera
200 ml kokos mleka
180 g milerama
5 g C vanilin šećera
30 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Kokosovo brašno Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos krem kolač

Sočan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

3 cela jaja mutiti mikserom sa šećerom oko 7 minuta srednjom brzinom.

Dodati ulje, sirće, brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, promešati, dodati C kokos.

Masu sipati u pleh 20x30cm podmazan puterom, peći na 180 C 20-25 min.

Preliv:
U mleko dodati C čvrstin da se rastvori uz mešanje bez grudvica, šećer, 180 g milerama.

Sve to kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje 5-7 minuta da proključa, pa dodati C vanilin šećer.

Hladnu ispečenu koru izbockati viljuškom na nekoliko mesta, preliti toplim kremom, posuti C kokosom, ohladiti u frižideru 2h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata