C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
10 kašika šećera
1 šolja ulja
1 l mleka
7 kašika C griza
1/2 margarina
200 g C kokosa
300 g šećera
10 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Kokos kolač

Fenomenalna poslastica koja privlači pažnju dece, a i starijih uz malo ljubavi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, u to dodati šolju mleka, šolju ulja i C prašak za pecivo pomešano sa brašnom.

Promešati i sipati polovinu smese u podmazan pleh i brašnom posut.

Mleko koje je ostalo od litre staviti da se kuva sa 300 g šećera i 3 C vanilin šećera, pa kada prokuva dodati pola margarina, 7 kašika C griza i kuvati 3 minuta. Na kraju dodati 200 g C kokosa.

Kada se zapeče prva polovina testa na 200 stepeni vrlo malo izvaditi i vruć fil sipati preko testa.

Preko fila staviti drugu polovinu testa i vratiti u rernu da se peče na 190 stepeni, otprilike 30 min.

Kada se ispeče izvaditi iz rerne i preliti sa otopljenom čokoladom.

Kada se ohladi iseći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prvi deo zapeći tako da ne bude mnogo pečen, to ćete prstom odredti. Kada se fil sipa da može da se razmaže, najbolje bi bilo kad stavite prvi deo da se peče odmah, skuvati fil i dok se polovina peče fil je gotov.