burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija24

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora:

2 jaja

100 g šećera

C vanilin šećer

200 ml mleka

100 ml ulja

200 g brašna

C prašak za pecivo

puna kašika C kakao praha

Fil:

600 ml mleka

100 g šećera

6 kašika C griza

100 g C kokosovog brašna

Glazura:

100 g mlečne čokolade

50 ml vrhnja za šlag

Kokos kolač

Koraci pripreme

Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.

Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.

Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.

Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.

Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.

Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.

Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kokos kolač

Koraci pripreme

Za fil:
Pripremiti 600 ml mleka, zatim dodati i 100 g šećera, promešati i zagrejati na laganoj temperaturi. U vruće mleko dodati 6 kašika C griza i mešati sve dok se smesa ne zgusne.

Skolniti sa ringle i odmah u vruće mleko dodati 100 g C kokosovog brašna, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Za kore:
2 jaja razdvojiti na belanca i žumanca. U belanca dodati malo soli i mutiti, dodati 100 g šećera i C vanilin šećer.

Zatim u umućena belanca dodati i žumanca, 200 ml mleka i 100 ml ulja, zatim to sve kratko umutiti, dodati i 200 g brašna, C prašak za pecivo i punu kašiku C kakao praha, zatim ponovo to sve umutimo.

Dno tepsije dimenzija 20x30 malo nauljimo, sipati pola pripremljene smese i peći 10 min. na 180°C.

Na zapečenu koru rasporediti fil, zatim preliti sa drugom polovinom smese za koru, sve zajedno peći još 15 min na 180°C.

Za glazuru:
100 g mlečne čokolade i 50 ml vrhnja za šlag topiti na laganoj temperaturi, onda preliti preko kolača.

Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim iseći na željeni oblik.

Autor

Branislava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept