C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 jaja
200 g šećera
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
2 kašike C kakaoa
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
7 kašika C griza
200 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Kokos kolač

Brzo, lako i ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom da budu penasta. Postepeno dodavati ostale sastojke: mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Priprema fila:
Staviti 800 ml mleka sa šećerom da proključa. U proključalo mleko dodati posebno umućen C griz u 200 ml mleka. Kuvati još 5 minuta, skloniti sa ringle i dodati C kokos.

Postupak:
Jednu polovinu smese za koru izručiti u tepsiju obloženu pek papirom. Dimenzija tepsije je 30 cm. Koru peći 15 minuta na 180°C, da bude pečena na pola.

Na koru sipati fil od griza i kokosa, a zatim i drugu polovinu smese za koru i nastaviti sa pečenjem.

Ohlađen kolač premazati glazurom od čokolade, ili posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata