C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
100 g C kokosa
200 ml voda
6 jaja
150 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
250 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
Za preliv:
100 g bele čokolade
300 ml mleko
Za posipanje:
po potrebi C kokos

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Kokos kolač

Ukusom podseća na rafaelo kuglice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju staviti C kokos, preliti vrelom vodom, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti mikserom u čvrst šne uz postepeno dodavanje šećera i C vanilin šećera. Dodavati jedno po jedno žumance i umutiti mikserom.

Mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Na kraju dodati C kokos i uzmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Za preliv:
Belu čokoladu polomiti na kockice, staviti u šerpu,preliti mlekom i staviti na vatru.

Mešati dok se čokolada ne otopi, pa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i odmah ga preliti ohlađenim prelivom od čokolade i mleka.

Ostaviti da odstoji kako bi kolač dobro upio preliv.

Kolač posuti C kokosom, seći na kocke (ili parčad željene velučine) i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata