C Slatka tradicija

Sastojci
Fil:
1 l mleka
5 kašika šećera
7 kašika C griza
200 g C kokosovog brašna
Kora:
200 g brašna
2 kašike C kakao praha
100 g šećera
2 jaja
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
200 ml mleka
Preliv:
200 g crne čokolade

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kokos kolač

Predivan kokos kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
Staviti mleko na vatru da proključa i dodati šećer. Kada se istopi šećer, dodati C griz i konstantno mešati dok se ne zgusti fil.

Kada se dobije gustina, skloniti sa vatre i dodati 200 g C kokosa. Fil je gotov.

Kora:
Umutiti dva jaja, dodati šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C kakao, C prašak za pecivo i sjediniti smesu.

U kalup sipati polovinu smese od kore i staviti da se peče na 170 stepeni 6 minuta.

Odmah dodati fil od kokosa, a preko fila ostatak smese od kore i vratiti da se peče na 170 stepeni 6 minuta.

Preko ispečenog kolača preliti 200 g istopljene čokolade.

Ostaviti da se lepo ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata