C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
100 g kristal šećera
2 dl mleka
1 dl ulja
200 g brašna
3 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
200 g kristal šećera
7 kašike C griza
200 g C kokosa
Dodatno:
100 g crne čokolade
malo ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Kokos kolač

Sočan i mekan, bolji je kad odstoji jedan dan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom. Potom dodati mleko i ulje, brašno pomešati sa C praškom za pecivo.

Na kraj dodati C kakao prah i lagano promešati.

Pola pripremljene smese uliti na nauljan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 C.

Fil:
U litru mleka staviti šećer i sačekati da provri. Skloniti sa vatre i dodati C griz i C kokos. Promešati da se masa sjedini i ostaviti da se prohladi.

Kada se napola kora ispeče, preko nje staviti fil od C kokosa i C griza pa prekriti ostatom smese i vratiti da se ispeče kolač do kraja.

Kada se kolač malo prohladio, rastopiti čokoladu i preliti kolač.

Ohlađen kolač služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata