C Slatka tradicija

Sastojci
Za podlogu:
100 g mlevenog keksa
150 g margarina
160 g C kokosovog brašna
100 ml slatke pavlake
ceđeni sok od jedne narandže (za podlogu staviti 3 kašike soka)
2 kašike C šećera u prahu
Za fil:
100 g čokolade sa rižom (sitno seckane)
1/2 l mleka
200 g C šlaga
ostatak soka od narandže
Za ukrašavanje:
malo otopljene čokolade ili C šlag
malo ulja za podmazivanje tepsije

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos kocke

Najbolje kokos kocke koje se tope u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo se priprema podloga za koju stavljamo u činiju C kokosovo brašno, mleveni keks, C šećer u prahu, slatku pavlaku, 3 kašike soka od narandže i margarin. Zamesiti rukom.

Zatim uzeti tepsiju prethodno namazanu uljem, staviti smesu i poravnati. Tepsiju staviti u frižider dok se priprema fil.

Za fil umutiti C šlag, postepeno dodavati mleko. Dodati preostali sok od narandže.

Zatim staviti seckanu čokoladu i lagano promešati.

Fil premazati preko podloge i vratiti u frižider da se malo stegne.

Kolač ukrasiti sa malo otopljene čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ukrašavanje kolača možete staviti otopljenu čokoladu u jednu manju kesicu, odseći vrh i ušarati po želji.