C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
Za fil:
500 ml mleka
6 kašika brašna
150 g margarina
120 g C šećera u prahu
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Za valjanje kocki:
C kokos

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Kokos kocke

Veoma ukusna poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca i šećer umutiti mikserom, dodati brašno i lagano sjediniti mikserom. Belanca umutiti mikserom u čvratu penu, pa ih postepeno dodavati u smesu od žumanaca i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Pekač premazati uljem, posuti brašnom i sipati pripremljenu smesu, pa je ravnomerno raspirediti po pekaču. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se ohladi.

Za fil:
U šerpu sipati 400 ml mleka i staviti na vatru da prokuva. Zasebno u 100 ml hladnog mleka razmutiti brašno i ukuvati u vrelo mleko. Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre i ostaviti fil da se dobro ohladi. Mikserom umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati ohlađenu smesu i dobro umutiti mikserom.

Ohlađenu koru iseći na kocke, pa svaku kocku prepoloviti. Na jedan deo kocke naneti fil, preklopiti drugim delom kocke, pa premazati filom svuda spoljašnji deo kocke (okolo,(sve 4 strane), pa uvaljatuli u C kokos.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Čokoladnu glazuru naneti na svaku pripremljenu kocku.

Ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Kokos kocke servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata