C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
6 belanaca
150 g šećera
150 g C kokosa
100 g mekog brašna
1 kesica C praška za pecivo
sok od jednog limuna
Fil:
800 ml mleka
5 kašika šećera
6 žumanca
2 kesice C pudinga od vanile
3 kašike brašna
250 g margarina
150 g C šećera u prahu
Preliv:
200 ml mleka

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Kokos kocke

Za sve ljubitelje kokosa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera, 100 g brašna, 150 g C kokosa, 1 C prašak za pecivo i sok od 1 limuna.

Peći na 180°C oko 20 minuta.

Kada je gotov preliti vruć biskvit sa vrućim mlekom (200 ml).

800 ml mleka staviti u šerpu sa 3 kašike šećera da provri, a 6 žumanca sa 2 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 C pudinga od vanile (dodati u provrelo mleko i mešati dok se ne zgusne).

Skuvati fil, pa kada se ohladi dodati jedan umućeni margarin sa 150 g C šećera u prahu.

Fil premazati preko kore, pa posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač staviti u frižider na par sati pa seći na kocke.