C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
100 ml ulja
100 ml toplog mleka
1 kesica C suvog kvasca
400-500 g brašna
24 kockice ratluka preseći na pola
500 g šećera
2 C vanilin šećera
2 dl vode
100 g C kokosa za valjanje kolača

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kokos kiflice sa ratlukom

Neobične, ali veoma ukusne i na oko izuzetno lepe kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 48
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zamesiti testo od jaja, ulja, brašna, C kvasca, 2 C vanilin šećera i toplog mleka uz dodatak brašna.

Kada testo nadođe podeliti na 6 jufkica i svaku razviti, pa svaku iseći na 8 trouglića.

Trouglove puniti kockicom ratluka i uviti kao kiflicu.

Peći na 200 stepeni da blago porumeni.

Kiflice ostaviti da se prohlade.

Skuvati šerbet od šećera i vode pa mlakim sirupom preliti kiflice i odmah valjati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno je da se kiflice ne prepeku već da jedva porumene.