C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
5 kašika šećera
50 g C kokosa
1/2 C praška za pecivo
2 kašike brašna
Za kremu:
C puding od slatke pavlake
0,4 dl mleka
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
100 g margarina
par kriški ananasa za punjenje
dekoracija po ukusu

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Eva

Kokos fantazija

Kokos fantazija je recept koji sam ravila prvi put. Zaista je delo moje fantazije. Kremasta i lagana. Preporučila bih je svima!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10-12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru umutiti belanca sa šećerom. Dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo.

Smesu rasporediti na papir za pečenje u tankom sloju, jer ga po pečenju uvijamo u rolat.

Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Poželjno je da ostane bela kora. Još vruću koru uviti u rolat.

Za kremu ukuvati puding u mleko u koje je dodat šećer i C vanilin šećer. Kada se ohladi dodati margarin i mikserom izraditi.

Sledeći korak je filovanje. Razviti rolat i namazati kremom. Na početak rolata staviti komade ananasa.

Urolati i spolja namazati kremom. Posuti C kokosom ili ukrasiti po želji.

Ja sam dekorisala kokosom, ananasom i par zrna nara.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora se brzo ispeče tako da kontrolišite, možda će biti potrebno manje vremena.
Fil kad skuvate pokrijte folijom da se ne stvori gore korica.