C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
100 g šećera
100 g C kokosa
1 kesica C praška za pecivo
Fil:
5 žumanca
10 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
6 kašika brašna
1/2 l mleka
150 g margarina
Preliv za koru:
150 ml mleka
Dekoracija:
1 kesica C šlaga

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos fantazija

Za sve ljubitelje kokosa ovo je pravo letnje osveženje!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati C kokos i C prašak za pecivo i izmešati kašikom.

Izliti u pleh i peći na 180 stepeni. Kada se kora prohladi potrebno je preliti sa vrelim mlekom.

Fil:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer umutiti mikserom. Zatim dodati brašna i kuvati na pari u pola litre mleka.

Kada se fil ohladi, dodati umućen margarin i sjediniti.

Koru premazati filom i zatim dekorisati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil ne treba skroz da se ohladi da bi se lepše sjedinilo sa margarinom.