C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
200 g šećera
120 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
2 supene kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
1/2 l mleka
200 g šećera
4 supene kasišike C griza
100 g C kokosa
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kokos-čoko štangle

Ukusan, brz, jeftin kolač za svaku priliku. Lako se priprema, a deca ga obožavaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 1 pleh
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
Od 1/2 l mleka odvojiti 4 supene kašike i promešati sa 4 supene kašike C griza. U ostatak mleka dodati 200 g šećera i kuvati do ključanja.

Kada proključa dodati smesu C griza i mleka i kuvati još 3 min. Skloniti sa vatre. U vruću smesu dodati 100 g C kokosa.

Korica:
U činiju umutiti 3 jaja, 200 g šećera, 120 ml mleka, 100 ml ulja, 200 g brašna, 2 supene kašike C kakaoa, 1 C prašak za pecivo. Zagrejati rernu.

U podmazan i brašnom posut pleh sipati pola smese (polovina testa) iz činije i staviti da se peče 10 minuta na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon 10 min. izvaditi pleh i sipati ceo fil, a potom i drugu polovinu testa iz činije i staviti da se peče još 20 min. na 250 stepeni da se ispeče.

Kada se kolač ispeče, izvaditi pleh iz rerne. Kolač preliti glazurom od rastopljene čokolade.

Kolač ostaviti da se malo ohladi u frižideru, a onda servirati po izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savetujem pripremu sa C proizvodima jer su C proizvodi dobri, jaki, tj. koncentrovani.