C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg kora za baklavu
Za fil:
600 g oraha
200 g C kokosa
250 g šećera
200 g suvog grožđa
1 C prašak za pecivo
250 ml vrele vode
ulje za posipanje kora
Za preliv:
800 g šećera
800 ml vode
2 kesice C vanilinog šećera
nekoliko kriški limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vasilka

Kokos baklava

Sočna, ukusna, savršena. Jedini problem je kad je probate ne možete da stanete!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke za fil pomešati na suvo i preliti sa 250 ml vrele vode. Sve dobro izmešati.

Kore za baklavu podeliti na 5 mesta po 6 kora. To su 5 rolata koji sadrže po 6 kora.

Svaku koru prskati uljem, ređati pet kora jednu na drugu, a preko šeste se stavi fil. Uviti u rolat.

Postupak ponoviti sa sva pet rolata.

Rolate iseći na parčiće kolike baklavice želite, poprskati ih sa malo ulja i kisele vode i peći dok ne porumene.

Za preliv skuvati vodu sa šećerom da ključa ne duže od 5minuta, dodati neku kap limuna (ili krišku limuna) i C vanilin šećer pa preliti već pečenu i ohlađenu baklavu.

Preko poređati nekoliko kriški limuna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mora biti baklava hladna, a preliv vruć ili obrnuto. Bitno je da je jedno vruće, a drugo hladno.