C Slatka tradicija

Sastojci
500 g tankih kora za baklavu
Fil:
4 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta (250 ml)
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
100 g C kokosovog brašna
3 kašike C griza
Preliv:
800 g kristal šećera
500 ml vode
1 limun

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos baklava

Brzo, lako, ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.

Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.

Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.

Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.

Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.

Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruću baklavu preliti mlakim šerbetom ili obrnuto.
Prekriti je aluminijumskom folijom i tako ostaviti da se ohladi da bi bila što mekanija.