burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Kokos baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g tankih kora za baklavu

Fil:

4 jaja

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šolja jogurta (250 ml)

1 C prašak za pecivo

2 C vanilin šećera

100 g C kokosovog brašna

3 kašike C griza

Preliv:

800 g kristal šećera

500 ml vode

1 limun

Kokos baklava

Koraci pripreme

Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.

Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.

Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.

Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.

Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.

Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kokos baklava

Koraci pripreme

Pripremiti pleh 30x30 cm, podmazati ga uljem.

Sastojke za fil sjediniti mućenjem mikserom, prvo jaja i šećer, pa sve ostalo, dobićete gustinu kao za palačinke.

Filom premazati jednu koru, 4-5 kašika fila, saviti je u rolnicu i ređati u pleh.

Postupak ponoviti dok ne potrošite sastojke, tj.ne popunite pleh.

Pitu iseći na parčad željene veličine i peći 25-30 min na 170-180°C, dok lepo ne porumeni.

Kada je baklava pečena, preliti je pripremljenim šerbetom koji se od momenta proviranja kuva 2-3 minuta i u njega se doda sok od jednog limuna.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept