C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
12 velikih kašika šećera
300 g brašna
1 dl uja
1 C prašak za pecivo
C kokos
100 g lešnika
50 ml mleka
1 veća kašika C kakaoa
1 l mleka za fil
C griz
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Kakao prah Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Natalija

Koko kolač

Sočan, prelep kokos kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti dobro 6 belanaca sa 6 kašika šećera.

Dodati 6 žumanaca, mleko, ulje, C kakao, C prašak za pecivo i mleveni ili seckani lešnik.

Dobro sjediniti sastojke i dobili smo smesu za koru. Staviti u rernu da se peče na 180 C 20-ak min.

Staviti litar mleka sa 6 kašika šećera da provri. Kada provri dodati 3 kašike C griza.

Kada se malo zgusne skloniti sa ringle i dodati C kokos.S ipati preko kore.

Otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata