C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
30 supenih kašika šećera
6 supenih kašika brašna
6 supenih kašika C griza
1 C prašak za pecivo
2,5 l mleka
3 C pudinga od čokolade
brašno i ulje za podmazivanje pleha

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Koh sa pudingom od čokolade

Lagan, brzo i lako se sprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 10 jaja sa 10 kašika šećera, zatim dodati 6 kašika brašna, 6 kašika C griza i C prašak za pecivo.

Sve to lagano izmešati i sipati u prethodno podmazan uljem i posut brašnom pleh dimenzija 30x37cm i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 min.

Probosti čakalicom i proveriti da li je pečen.

Dok se peče kora, uzeti 1,5 l hladnog mleka i 10 kašika šećera i to mešati dok se ne istopi šećer. Pečenu koru preliti ovim mlekom.

Od 1 l mleka odvojiti 15 kašika mleka i njime razmutiti 3 C pudinga, a u preostalo mleko sipati 10 kašika šećera i kada provri sipati razmućen puding i kuvati 3,4 minuta uz neprekidno mešanje.

Kuvani puding preliti preko natopljene kore.

Kada se prohladi staviti u frižider.

Ohlađen koh seći na pravougaone parčiće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata