C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
8 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
8 kašika
8 kašika C griza
6 kašika pšeničnog brašna
1,2 l mleka
400 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Koh

Izdašan kolač, preliven mlekom, a potom prekriven C šlagom, dekorativan, ukusan i brzo se priprema. Pogodan za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre umutiti 8 belanaca, zatim dodati 8 kašika secera, pa 8 žumanaca.

Kada je masa umućena dodati prethodno pomešano brašno, 1 C prašak za pecivo i C griz.

Masu preručiti u podmazan i brašnom posut pleh i peći 30 minuta na 200 stepeni.

Prohlađen kolač preliti vrelim mlekom u koje smo dodali 2 C vanilin šećera.

Na kraju umutiti pavlaku i naneti je preko kolača. Ohladiti i poslužiti kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu ne otvarati prilikom pečenja.