C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
100 g maslaca ili masti
50 g C šećera u prahu
3 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 kesica C praška za pecivo
500 gr brašna
Fil od maka:
200 g mlevenog maka
100 g C šećera u prahu
1 dl toplog mleka
1 rendana jabuka
Fil od kokosa:
3 belanceta
100 g C šećera u prahu
150 g C kokosa
3 kašike kisele pavlake
Fil po vrhu kolača:
5 dl mleka
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kokosovo brašno Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Kocke sa makom i kokosom

Dekorativne, odličnog ukusa, idealne za veća slavlja.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 100 g maslaca sa 50 g C šećera u prahu, dodati 3 žumanca, 200 g kisele pavlake, sve penasto umutiti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo.

Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 30 minuta. Za to vreme napraviti filove.

Fil od maka:
U posudu staviti 200 g mlevenog maka, 100 g C šećera u prahu, izmešati preliti sa 1 dl toplog mleka, dodati 1 oguljenu rendanu jabuku. Sve dobro izmešati.

Fil od kokosa:
Umutiti 3 belanca sa 100 g C šećera u prahu, dodati 150 g C kokosa i 3 kašike kisele pavlake.

Odstajalo testo podeliti na 3 dela. Sva 3 dela razvaljati tanko veličine 20x30 cm.

U kalup veličine 20x30 cm prethodno obložen papirom staviti 1 razvaljanu koru, premazati sa celim filom od maka, staviti 2 koru, premazati sa celim filom od kokosa. Preko staviti 3 koru.

Tako složen kolač izbockati do dna na par mesta štapićem za ražnjiće. Kolač peći na 170 stepeni 25-30 minuta.

Kad se ispeče izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.

Napraviti fil za premazivanje kolača:
U posudu staviti da se kuva 4 dl mleka, 200 g šećera i 1 C vanilin šećer.

Umutiti 1 dl mleka sa 2 kesice pudinga od vanile dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kad se skuva prekriti providnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati hladni fil od pudinga.

Dobro umutiti i premazati kolač. Posuti kolač kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata