0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
100 g maslaca ili masti
50 g C šećera u prahu
3 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 kesica C praška za pecivo
500 gr brašna
200 g mlevenog maka
100 g C šećera u prahu
1 dl toplog mleka
1 rendana jabuka
3 belanceta
100 g C šećera u prahu
150 g C kokosa
3 kašike kisele pavlake
5 dl mleka
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
200 ml slatke pavlake
Umutiti 100 g maslaca sa 50 g C šećera u prahu, dodati 3 žumanca, 200 g kisele pavlake, sve penasto umutiti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 30 minuta. Za to vreme napraviti filove.
Fil od maka:
U posudu staviti 200 g mlevenog maka, 100 g C šećera u prahu, izmešati preliti sa 1 dl toplog mleka, dodati 1 oguljenu rendanu jabuku. Sve dobro izmešati.
Fil od kokosa:
Umutiti 3 belanca sa 100 g C šećera u prahu, dodati 150 g C kokosa i 3 kašike kisele pavlake.
Odstajalo testo podeliti na 3 dela. Sva 3 dela razvaljati tanko veličine 20x30 cm.
U kalup veličine 20x30 cm prethodno obložen papirom staviti 1 razvaljanu koru, premazati sa celim filom od maka, staviti 2 koru, premazati sa celim filom od kokosa. Preko staviti 3 koru.
Tako složen kolač izbockati do dna na par mesta štapićem za ražnjiće. Kolač peći na 170 stepeni 25-30 minuta.
Kad se ispeče izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Napraviti fil za premazivanje kolača:
U posudu staviti da se kuva 4 dl mleka, 200 g šećera i 1 C vanilin šećer.
Umutiti 1 dl mleka sa 2 kesice pudinga od vanile dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kad se skuva prekriti providnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati hladni fil od pudinga.
Dobro umutiti i premazati kolač. Posuti kolač kokosom.
Umutiti 100 g maslaca sa 50 g C šećera u prahu, dodati 3 žumanca, 200 g kisele pavlake, sve penasto umutiti mikserom, pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 30 minuta. Za to vreme napraviti filove.
Fil od maka:
U posudu staviti 200 g mlevenog maka, 100 g C šećera u prahu, izmešati preliti sa 1 dl toplog mleka, dodati 1 oguljenu rendanu jabuku. Sve dobro izmešati.
Fil od kokosa:
Umutiti 3 belanca sa 100 g C šećera u prahu, dodati 150 g C kokosa i 3 kašike kisele pavlake.
Odstajalo testo podeliti na 3 dela. Sva 3 dela razvaljati tanko veličine 20x30 cm.
U kalup veličine 20x30 cm prethodno obložen papirom staviti 1 razvaljanu koru, premazati sa celim filom od maka, staviti 2 koru, premazati sa celim filom od kokosa. Preko staviti 3 koru.
Tako složen kolač izbockati do dna na par mesta štapićem za ražnjiće. Kolač peći na 170 stepeni 25-30 minuta.
Kad se ispeče izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Napraviti fil za premazivanje kolača:
U posudu staviti da se kuva 4 dl mleka, 200 g šećera i 1 C vanilin šećer.
Umutiti 1 dl mleka sa 2 kesice pudinga od vanile dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kad se skuva prekriti providnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati hladni fil od pudinga.
Dobro umutiti i premazati kolač. Posuti kolač kokosom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.