C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 belanaca
300 g C šećera u prahu
200 g C kokosa
Krema:
7 žumanaca
6 kašika C šećera u prahu
6 kašika mleka
3 kašike brašna
250 g putera
1 C vanilin šećer
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kocke od kokosa

Divan spoj ukusa, kokosa, vanil kreme i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom i dodati kokos.

Lagano varjačom promešati i staviti u pleh na podmazan papir za pečenje.

Testo ispeći na 180 stepeni oko 30 minuta. Umutiti jaja sa šećerom, mlekom, brašnom i C vanilin šećerom i kuvati na pari oko 10 minuta.

Umutiti puter i umešati u ohlađenu kremu.

Kremu naneti na testo i posuti otopljenom čokoladom, pomešanom sa malo mleka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač rashladiti u frižideru pre služenja.