C Slatka tradicija

Sastojci
Korica I:
5 belanca
130 g kristal šećera
100 g seckani orasi
2 kašike brašna
Korica II:
5 belanca
130 g kristal šećera
100 g C kokos brašno
Fil:
700 ml mleka
130 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
150 g margarina
100 g C šećer u prahu

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milijana

Kocke kolač

Prelep užitak.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca umutiti mikserom u šne sa šećerom. Dodati orahe i brašno pa izmešati lagano.

U pleh staviti papir za pečenje i rasporediti masu. Postupak ponoviti sa kokosom. Pečene korice ostaviti da se ohlade.

Od hladnog mleka odvojiti 200 ml u koje izmešate C prašak za puding. Ostatak zagrejati sa šećerom. Kada provri ukuvati puding i ostaviti da se hladi.

Omekšali margarin umutiti sa C šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Filovati kora, kokos, fil, kora orah, fil. Preko posipati kokosom.

Ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Gotov kolač seći na manje kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je najbolje poslužiti dan posle pripreme.