C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg krompira
1 kašika omekšalog putera
2 žumanceta
1 prstohvat soli
4 kašike C Griza
250-350 g oštrog brašna
30 šljiva
200 g prezli
1 dl ulja za prženje
2 kesice C Vanilin šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Domaćica za vas

Knedle sa šljivama

Tradicionalni recept za knedle sa testom od krompira.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 knedli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Krompire dobro operite, stavite u šerpu i prelijte ih vodom, Kuvajte krompire, od momenta vrenja, na niskoj temperaturi oko pola sata.

Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvali.

Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.

Dodajte žumanca, so i puter. Sjedinite sve sastojke. Potom dodajte griz i oko 250 g brašna. Umesite testo.

Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.

Testo treba da bude meko i kompaktno. Ova količina je dovoljna za 30 knedli.

Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.

Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.

Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom.

Po ukusu, možete dodati i kristal šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata