C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1 kg belog ili žutog krompira
2 kašičice soli
2-3 kašike ulja
2 jaja
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
5 kesica C vanilin šećera
200 g šećera
1 kesica prezli
100 ml ulja
šljive po potrebi

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Knedle od šljiva

Pripremiti krompir, obariti i sastaviti sa ostalim sastojcima. Naravno pripremiti i vodu za kuvanje knedli. I još zagrejati dobro ulje i pržiti malo prezle.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistiti krompir i kuvati sa jednom kašičicom soli.

Izmiksovati i dodati 2 do 3 kašike ulja, jednu kašičicu soli, 2 jajeta, 1/2 C praška za pecivo i 300 g brašna. Malo staviti da odstoji.

Šljive očistiti i uviti ih u testo i bariti.

Kada isplivaju vaditi i stavljati u prezle.

200 ml ulja zagrejati i dodati prezle i šećer zamirisan C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šećer dodati samo kad se ulje i prezle prohlade. A knedle ne praviti sve odjednom, nego kako koju pravite tako odmah barite.