C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
1 C vanilin šećer
10 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
5 kašika C kakaoa
Za fil:
1 l mleka
15 kašika brašna
2 kašike C čvrstina
5 kašika C griza
1 margarin
1 čokolada za kuvanje
250 g C šećera u prahu
1 C kokos

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin Pšenični griz Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Veronika

Kinder pingvin

Ovo je jedan prelep i lagan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i C šećerom u prahu. Zatim dodati brašno, C prašak za pecivo i na kraju C kakao. Staviti kolač da se peče.

Zatim pripremati fil. U šerpi na šporet staviti polovinu mleka da se kuva sa 15 kašika šećera.

U preostalo mleko dodati C čvrstin, C griz i kada mleko prokuva dodati prethodnu smesu. Ostaviti fil da se ohladi.

Kada se ohladi umutiti margarin sa C šećerom u prahu, zatim dodati fil, kada se to lepo razmuti dodati 100 g C kokosa.

Izvaditi patišpanj iz rerne, ostaviti ga malo da se ohladi, zatim iseći ga po sredini.

Na prvi deo nanesemo fil, zatim otopljenu čokolada i opet fil, pa kora.

Na kraju naneti preostali fil preko celog kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se stavlja čokolada preko fila staviti malo da se stegne kako se ne bi pomešalo sa filom.