C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
10 jaja
10 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
10 kašika šećera
4 kašike meda
4 kašike C kakao praha
10 kašika ulja
Za fil:
500 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina
2 kašike meda
1 kesica C vanilin šećera
Glazura:
C šećer u prahu
ili čokolada za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Kinder kolač

Jako ukusan, mekan i jednostavan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca umutiti sa šećerom, brašnom, C praškom za pecivo, C kakao prahom, medom, dodati ulje.

Spojiti smesu sa belancima i žumancima, sipati u podmazan pleh i obložen papirom.za pečenje. Kora se peče 15-20 minuta na 180°C.

Fil:
Umutiti 500 ml slatke pavlake, dodati C želatin koji se razmuti sa 4 kašika vode, dodati med i kesicu C vanilin šećera.

Kada se kora ohladi, preseče se na dva dela, prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom.

Preliti rastopljenom čokoladom za kuvanje ili posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sastojke za koru možete podeliti i ispeći koru iz dva dela.